DH_IMG_1.1jpg

Amagansett House

Amagansett House is a 3,500sf ground-up house on a steep hillside, facing the ocean over the Amagansett dunes. The client was inspired by the ocean view at the top of the hill. Working with their desire to see ocean from all living spaces, bedrooms and pool, the house is situated atop of the hill in a compact massing.

Library, lounge/ guest bedroom and two bedrooms are located at ground floor, surrounded by glass on south and west. The 2nd floor is a floating wood louvre box where living room, open kitchen and two more bedrooms are located. The volume cantilevers over the pool deck to provide shading below.

The property is a corner lot. To provide privacy from the road, a brick wall wraps around the house on North and West. The wall extends towards the southwest corner to define the garage at the bottom of the hill with a sun deck above.

Status

Under Construction


Program

Residential


Area

3,500 sf


Location

Amagansett, NY


DuneHouseDiagramFINAL
DH_IMG_3
DH_IMG_2.1
DH_IMG_2.2
DH_PlanG

Ground Floor Plan

DH_Plan2

2nd Floor Plan

Team

Koray Duman, Matei Denes, Angelo Jones, Sabrina Herbosa, Daniel Infante, Begum Taft, Enrique Arturo Garcia, Alexandra Szybbo